11 msk timjan. 11 st gul lök 500 g spetskål eller vitkål 3 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk timjan finhackad salt svartpeppar 1 msk ljus sirap 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde Till servering rårörda lingon potatis nykokt snabbsyrade grönsakerSkala löken och finhacka. 7 Servera med kokt potatis, syrade grönsaker och rårörda lingon. 1Tillsätt lagerblad och timjan och krydda med lite salt och peppar
Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja. 2 Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs. 5 Servera med tillbehören. 1 tsk timjan
Kål och köttfärs i en annan tappning än i vår traditionella Kålpudding. Till dessert efter soppan åt vi en bit Fetaost med färsk Rosmarin, Valnötter och lite Timjanhonung