2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den i cirka 3 minuter, tills den är mjuk. 3. Tillsätt vitlök, italienska kryddan och nötkött. Stek köttet i cirka 8 minuter, rör om med jämna mellanrum.
4. Blanda ihop tomatsåsen, ris, salt och peppar i en stor skål. Rör om ordentligt.
5. Ta fram en form och lägg en tredjedel av vitkålen i botten. Därefter en tredjedel av köttfärs och slutligen en tredjedel av tomatsåsen. Gör två gånger till, som med lasagne.
6. Avsluta med att hälla över köttbuljong. Täck formen med aluminiumfolie.
7. Placera formen i ugnen och grädda i 1 timme och 15 minuter.
8. Ta ut och servera! Glöm inte att strö över lite god mozzarella också
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängen häromsistens
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Julig gröt. Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.