Kålpudding (falsk)
pulledkock
pulledkock

Kålpudding (falsk)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk italienska salladskrydda
  • 900 gram köttfärs
  • 8 dl tomatsås
  • Ett vitkålshuvud, strimlat
  • 2 dl okokt ris
  • 1 tsk salt
  • 7 dl köttbuljong
  • 1 tsk grovmalen peppar
  • Mozzarella

Beskrivning

    1. Värm ugnen till 190 grader.

    2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den i cirka 3 minuter, tills den är mjuk. 3. Tillsätt vitlök, italienska kryddan och nötkött. Stek köttet i cirka 8 minuter, rör om med jämna mellanrum.

    4. Blanda ihop tomatsåsen, ris, salt och peppar i en stor skål. Rör om ordentligt.

    5. Ta fram en form och lägg en tredjedel av vitkålen i botten. Därefter en tredjedel av köttfärs och slutligen en tredjedel av tomatsåsen. Gör två gånger till, som med lasagne.

    6. Avsluta med att hälla över köttbuljong. Täck formen med aluminiumfolie.

    7. Placera formen i ugnen och grädda i 1 timme och 15 minuter.

    8. Ta ut och servera! Glöm inte att strö över lite god mozzarella också

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.