Nikkaluktasopp
pulledkock
pulledkock

Nikkaluktasopp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • (Ungefärliga mått ?)
  • 400 g nötfärs
  • 6 dl vitkål, strimlad
  • 1 st liten purjolök, strimlad
  • Smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk senap
  • 2 liter vatten
  • 2 st buljongtärningar (oxbuljong)
  • 1 st buljongtärning (grönsaksbuljong)
  • 2 msk soya
  • 2 st lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Magnus Jacobssons recept ur gruppens filer.
  • (Ungefärliga mått ?)
  • 400 g nötfärs
  • 6 dl vitkål, strimlad
  • 1 st liten purjolök, strimlad
  • Smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk senap
  • 2 liter vatten
  • 2 st buljongtärningar (oxbuljong)
  • 1 st buljongtärning (grönsaksbuljong)
  • 2 msk soya
  • 2 st lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Smält lite smör i en stor gryta och lägg i strimlad vitkål och purjolök. Låt det svettas ihop, rör om så det inte bränns vid.
  • Bryn köttfärsen medan vitkål och purjolök puttrar ihop.
  • Blanda ihop köttfärs med kål och lök. Tillsätt de andra ingredienserna och rör runt så allt löser sig. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Njut gryta och lägg i strimlad vitkål och purjolök. Låt det svettas ihop, rör om så det inte bränns vid.
  • Bryn köttfärsen medan vitkål och purjolök puttrar ihop.
  • Blanda ihop köttfärs med kål och lök. Tillsätt de andra ingredienserna och rör runt så allt löser sig. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Njut

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.