Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Såsen gör man av buljongspadet som hälls av från ugnsformen blandat med grädde. Kålpudding på sommaren blir extra gott när vitkålen är mjukare i både smak och konsistens
Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja
svampfond eller buljong(tärning). Sök på orden “kålpudding recept” och du får fram massor med recept. Kålpudding är enkelt och lika klassiskt men också en maträtt som går att variera mycket
Lägg valnötterna, den stekta löken och svampen, grädde, sköljda röda linser, lagerblad, soja, buljong och vatten i en gryta och låt koka ihop på svag värme några minuter
Den här gången smulade jag bara i själva buljongtärningen. Nu blev det kålpudding i Crock-Pot. Krydda med alla kryddor och buljongtärningen och vatten/buljongen
Kålpudding med lingonsky. Du kan variera smaksättningen av kålpuddingen med hackade, soltorkade tomater, skivade oliver, oregano och med smulad fetaost istället för keso
Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret/tärningen. Häll buljongen över kålpuddningen. När puddingen gått i ca 30 minuter i ugnen häller man av 3 dl av buljongen och blandar med grädden. 1 msk buljongpulver/1buljongtärning utan glutamat. 3 dl spad från kålpuddingen