Istället vaknade jag upp och monterade ihop min jordgubbstårta till frulle. När marängen är klar och har fått svalna så toppa med krämen och sedan med färska, uppskurna jordgubbar
Bred ut marängen ovanpå bottensmeten. Vispa smöret med florsocker tills det blir vitt och fluffigt. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott i smeten, växelvis med vattnet
Det blev väldigt tjock med sockerkaksbotten, maräng och grädde i två lager. I år gjorde jag en jordgubbstårtamed sockerkaksbotten och margängtäcke samt flagad mandel
Bred ut marängen ovanpå bottensmeten. Vispa smöret med florsocker tills det blir vitt och fluffigt. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott i smeten, växelvis med vattnet
Massvis medjordgubbar,hallon&maränger kan ju inget annat än bli lyckat. Jag brukar aldrig fuska men jag använde mig av marsan vaniljkräm som jag blandade lite med grädde och la till vaniljsocker,vaniljpulver för mer smak
När Stella fyllde år gjorde vi en jordgubbstårtamedmaräng och egna jordgubbar. Bred ut smeten försiktigt till två runda bottnar på plåt med bakplåtspapper
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Lyckades inte riktigt bra med botten vilket jag nu har förstått beror på att jag inte lät den stå inne tillräckligt länge i ugnen
Barnen börjar bli stora, så de föredrar att fira med sina kompisar. Marängbotten. Jordgubbstårta. Nåja, det kanske ändrar sig om några år igen, om det börjar komma barnbarn, då kanske det är roligt att fira med tjocka släkten igen
Det är från en kampanj vi gjorde med saft då vi visade upp lite olika användningssätt. Precis som när man gör (några varianter) maräng så bör man vispa på låg hastighet för att på slutet öka