Vaniljkräm. Skär bottnarna och lägg dem med vaniljkräm och sylt om vart annat. 1Jordgubbssylt. 1Vaniljkräm2 st ägg 4 msk socker 1,5 msk potatismjöl 4,5 dl mjölk 2 msk vaniljsocker eller vaniljextrakt. 1Fyllning och dekoration1 l vispgrädde 2 l jordgubbar Jordgubbssylt 3 st lime
Lägg en klick vaniljkräm i ena halvan av wienerbröden och en klick sylt i den andra halvan om du önskar (annars kör du enbart vaniljkräm i båda halvorna)
)Jordgubbssylt, Lemoncurd, smörkräm, vaniljkräm eller något annat. Läs även andra bloggares åsikter om Smördegskakor, Fyllda kakor, Ernst, Sylt, smörkräm, tropiksylt, Jordgubbssylt, lemoncurd
Bred på jordgubbssylt och lägg ananasbitar över. Börja med att göra vaniljkrämen. Lägg nästa botten på, ringla över lite ananasjuice, bred sedan på vaniljkrämen
Självklart gör du din egen vaniljkräm i stället för att göra på pulver. Kan du räkna till två och har skaplig vispkraft i armen så är det busenkelt att göra egen vaniljkräm nämligen
hallon- eller jordgubbssylt. Tänk er inte bara dem spröda och smöriga kakorna med sylt på utan lägg till ett lager med len vaniljkräm, Crème Pâtissière, och du har skaffat dig trubbel