Vispa ihop grädden, mjölken och kaprisspadet och häll det i formen. För några år sedan provade vi den här kanongoda vegetariska varianten av Janssonsfrestelse och den är sedan dess ett givet inslag bland julmaten
Häll på grädde och mjölk. Igår kväll gjorde jag en vegetarisk Janssonsfrestelse eller som min svärmor brukar kalla den vegetariska varianten för Olssons frestelse
Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken. Grädda Janssonsfrestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter. 1 dl mjölk. 1 kg potatis av mjölig sort 2 gula lökar smör 250 g ansjovisfilé (2 burkar) ansjovisspad från en av burkarna 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk ströbröd
Häll på grädde och mjölk. 11 dl Arla® mjölk. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 750 g potatis 100 g ansjovisfilé 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 1 msk ströbrödSätt ugnen på 200°
mjölk med ansjovisspadet och häll blandningen över formen. Namnet Janssonsfrestelse kommer från en mycket matroad operasångare som var känd vid förra sekelskiftet, Pelle Janzon
Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken. 1 dl mjölk. Grädda Janssonsfrestelsen mitt i ugnen i 50-60 minuter. 1 dl mjölk
Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken. Du behöver1 kg potatis av mjölig sort2 st gula lökar250 g ansjovisfiléAnsjovisspad från en av burkarna3 dl vispgrädde1 dl mjölk2 msk ströbrödSmörGör såhärVärm ugnen till 225 grader. Grädda Janssonsfrestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter. 1 dl mjölk
Häll på grädden och mjölk. Nu är ju jag ett stort fan av riktig Janssonsfrestelse med mycket ansjovis så jag vet inte om jag tycker att vegetarisk Jansson kan jämföras med den men en god grönsaksgratäng smaksatt med karaktäristiska ansjoviskryddor är det hur som helst