Likt många andra matnördar har jag laddat hem JamieOlivers app. ½ dl mjölk. Fånigt, tyckte jag då, men har snabbt upptäckt nyttan…) Bland Jamie´s gratisrecept i startpaketet föll jag för ”Broadbean fritters with salsa”
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av JamieOliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Kände mig lite som JamieOliver men jag använder min fina (tunga) mortel alldeles för lite. Jag skulle vilja stå där i köket och mortla färska kryddor, pesto och allt annat som både Oliver och Morberg gör
Receptet kommer från JamieOliver. I en annan skål, vispa ihop olja, sirap, yoghurt och mjölk. 120 ml sojamjölk. 55g mjölkfritt margarin. 120 ml sojamjölk. 55g mjölkfritt margarin
Jag har hört JamieOliver prata om de äkta grekiska svarta kalamata oliverna ett otalt gånger och säga att det är smidigt att kärna ur dom och de ger så mycket mer smak
" inleder JamieOliver receptet med i boken Hemma hos Jamie. en skvätt mjölk. Häll i en liten skvätt mjölk till degen precis går ihop och bildar en "rulle" i matberedaren
Vi har den traditionella lasagnen, den vegetariska lasagnen och lasagne man gör i lergryta, och icke att förglömma så har vi förstås JamieOlivers lasagne som stadigt håller sej bland de mest sökta recepten här i Mårtenssons kök
Roligt med den kondenserade mjölken som efter kokning blir härligt kola-toffee-aktig. Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull så att den är täckt med vatten
Det kan JamieOliver intyga. Jag älskar ju glass och det är sjukt enkelt att göra glass av bara kondenserad mjölk och grädde, men det kräver ju lite framförhållning förstås