Jambalaya recept

2 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Strimla köttet fint och stek det tillsammans med curry i lite smör i en gryta med lock. 1 msk smör. Strimla köttet fint och stek det tillsammans med curry i lite smör i en gryta med lock
0 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Smaka av med tabasco och ev. Jag har länge varit sugen på att laga Jambalaya. Vi har haft det ett par gånger till lunch på restaurangen på jobb och igår svängde jag ihop min egna Jambalaya
2 Spara
Tomat & chiliris

Tomat & chiliris

Idén kommer från jambalayan, en rätt jag älskar (oj vad längesedan jag lagade den. 1 hackad färsk röd chilifrukt (eller efter smak). 1 hackad färsk röd chilifrukt (eller efter smak)
2 Spara
Enkel Jambalaya

Enkel Jambalaya

Skär löken i centimeter stora bitar, och gör detsamma med paprikan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tillsammans med löken och paprikan tills allt har fått lite färg
1 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Jambalayan får gärna vara lite blöt. Servera jambalayan riktigt varm med auberginekräm. Fräs lök, råris och saffran i 3 msk olivolja. 3 dl råris
0 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Rör ner riset och krydda med gurkmeja eller saffran. 2 krm gurkmeja eller saffran.  Fräs lök och vitlök i matoljan i en tjockbottnad gryta tills det får färg
0 Spara
27 November Jambalaya

27 November Jambalaya

ca 2 port2st korvar kabanoss eller chorizo(jag tog grannens goda vildsvinskorv)ca 1 dm purjolök, skivad½ röd paprika, skuren i små bitar1 pressad vitlöksklyftaca 2 dl skalade räkorsmör att steka ismaka av med salt, peppar och paprikakrydda1 dl ris, okoktBörja med att koka riset. 2st korvar kabanoss eller chorizo
1 Spara
Korvjambalaya

Korvjambalaya

Koka riset i buljongen smaksatt med paprikapulver i ca 20 minuter. Kärna ur och strimla chili och paprika
1 Spara

Jambalaya (GI)

8 kycklinglårfiléer. 8 kycklinglårfiléer. Jag älskar sådana här smakrika, mustiga grytor. Och jag brukar låta barnen äta på det franska sättet, och suga upp den sista goda såsen med en brödbit
1 Spara

Jambalaya

Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i olja i en stor gryta. Tillsätt riset och låt stek en minut. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, tomater och kryddor
Sökförslag och sidor