Jambalaya recept

1 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Jambalayan får gärna vara lite blöt. Servera jambalayan riktigt varm med auberginekräm. Fräs lök, råris och saffran i 3 msk olivolja. 3 dl råris
2 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Strimla köttet fint och stek det tillsammans med curry i lite smör i en gryta med lock. Salta. Tillsätt stirfrysåsen och blanda
1 Spara
Grön jambalaya

Grön jambalaya

Fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på 3 dl grönsaksbuljong och 1 dl vitt vin och koka under lock i ca 35 min. Strimla 1 liten bit skalad rotselleri, 2 urkärnade paprikor (1 grön och 1 röd) och ½ sköljd purjolök. Häll på 2 dl grönsaksbuljong och blanda i riset, 1 msk torkad oregano, ca 1 tsk torkad timjan samt 1 lagerblad. 3 dl grönsaksbuljong. 1 grön och. 2 dl grönsaksbuljong
0 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Jag har länge varit sugen på att laga Jambalaya. Vi har haft det ett par gånger till lunch på restaurangen på jobb och igår svängde jag ihop min egna Jambalaya
0 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Om du inte har en torr korv, utan en vanlig som behöver stekas lite, börjar du med att skiva och steka den i lite olja så att fettet steks ur
2 Spara
Tomat & chiliris

Tomat & chiliris

Ett enkelt sätt att variera vardagsmaten är att smaksätta ris med tomat, paprika eller chili. Igår smaksatte jag iaf vårt ris med chili och tomat - gott och enkelt
7 Spara
Jambalaya ♥

Jambalaya ♥

Jambalaya är en familj av risrätter typisk för Cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana. Jambalaya är en familj av risrätter typisk för Cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana
3 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Det här en en jätteläcker rätt där allt lagas tillsammans i en stor gryta där det får stå och puttra och gotta till sig i ca 40 minuter…Lite soulfood-aktigt, New Orleans-känsla över rätten,  mycket läckert…
0 Spara
Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya är en rätt där allt lagas i samma gryta, därför kan det vara bra att ta en stor gryta så att det finns plats för allt och man kan röra runt utan problem
0 Spara
Jambalaya

Jambalaya

 Fräs lök och vitlök i matoljan i en tjockbottnad gryta tills det får färg. Rör ner riset och krydda med gurkmeja eller saffran
4 Spara
Vitlöksjambalaya

Vitlöksjambalaya

Servera jambalayan med massor av lätt crème fraiche vitlök samt lite extra nymald svartpeppar. Fräs lök och vitlök i Norrmejerier Smör i en stor stekpanna
2 Spara
11 November Björn

11 November Björn

Har även kusinens tips, någon tomatsoppa, jambalaya. Jag tror att jag har världens bästa granne. Idag när jag kom hem hängde det en påse på dörren med skinktek och korv i
1 Spara
Korvjambalaya

Korvjambalaya

Koka riset i buljongen smaksatt med paprikapulver i ca 20 minuter. Kärna ur och strimla chili och paprika
1 Spara

kryddig jambalaya

+ 1 påse sallad, 4-6 dl vatte och 150 g chorizo korv max 9 % 400 g Kycklingfile Fryst. 2 tsk Basilikaolja
1 Spara

Curry jambalaya med skaldjur

Vi älskar jambalaya. Här hemma brukar vi göra jambalaya med skinka och räkor. Vi älskar jambalaya. Det är ett sådant recept som behöver inte följas fullt upp
1 Spara

Pasta jambalaya

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av och ställ åt sidan. Tärna kycklingen i 2½ cm kuber
1 Spara

Snabb jambalaya

Skär baconen i strimlor och bryn den. Bryn de strimlade kycklingfilébiffarna i fettet från baconet. Tillsätt löken och låt brynas
1 Spara

Jambalaya från Lousiana

Skala och skiva lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin. Fräs de båda löksorterna och sellerin i hälften av oljan i en traktörpanna eller stekpanna(vid stekpanna lägg över i en lämplig gryta att fortsätta i)
1 Spara

Jambalaya!

Skala räkorna. Hacka paprikorna och löken. Fräs lök- och paprikahacket i en kastrull tillsammans med räkorna och skinkan några minuter, under omrörning
1 Spara

Jambalaya

Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i olja i en stor gryta. Tillsätt riset och låt stek en minut. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, tomater och kryddor
1 Spara

Jambalaya

Bäst smakar Jambalaya om den får stå ett tag och ta smak. 2 jambalayakorvar. Bryn lök, paprika, champinjoner, korv och kyckling i olivoljan
1 Spara

Jambalaya

Fräs löken i olja. Tillsätt ris och fräs runt. Späd med buljong och tomater. Koka under lock 20 min. Fräs skinkan, paprika och kyckling
Sökförslag och sidor