Smaken är frisk med rejäl kolsyra och inslag av kryddnejlika, kanel, citrus och karamell. Tänk dig att du tillbringat hela lördagen med att göra carnitas eller pulled pork
Börja med att bryna rödlök, vitlök, tomat, jalapeno och ris. Hel kryddnejlika. Jalapeno. Mixa annetto-frön, kryddpeppar, hanel, svartpeppar och kryddnejlika i en kryddkvarn tills du får ett pulver
Jalapeno. Kryddnejlika. Jag ville ha en lite lättare taco och valde fisktacos. Mycket av inspirationen till det här kommer ifrån den fantastiska Mayan Cuisine av Daniel Hoyer
jalapeno. Tillsätt paprikapulver, senapspulver, kryddnejlika och tomatpuré. 5 tsk mald kryddnejlika. Fräs under omrörning rödlök, röd paprika och chili i olivoljan i en tjockbottnad kastrull tills alltsammans mjuknar, men utan att något blir brynt
5 tsk kryddnejlika, malen. Skär potatisen i 2½ cm stora tärningar. Majskolvarna ska vara skurna i 2½ cm tjocka skivor och matbananerna ska vara skurna i 1 cm tjocka skivor
Chilipeppar är enligt National Encyklopedin (1990) detsamma som mald cayennepeppar, medan chilipulver betecknar den kryddblandning som även ibland kallas mexikanskt chilipulver eller mexikansk kryddblandning och innehåller utöver chilipeppar även oregano, kakao, paprika, spiskummin, kryddnejlika, mejram och vitlök
Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form. Skär kycklingköttet i bitar på några centimeter (eller stycka den hela kycklingen i 8-10 bitar)