Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Jalapenodipp med vitlöksost 100 g färskost med vitlökssmak 0,5 dl finhackad jalapeno 2 msk creme fraiche Salt och peppar Gör såhär. Lättgjord tapenade Ca 210 g urkärnade oliver (gärna kalamata) 1 pressad vitlöksklyfta 1-2 msk citronsaft (justera syra efter smak) 0,5 dl olivolja Salt & peppar Tapenade. Paprikadippa 5 grillade paprikor (jag har använt färdigrillade på burk) 2 dl cremé fraiche 1 pressad vitlöksklyfta Några droppar tabasco eller ca 0,5 tsk rökt paprika 1 liten knippe finhackad färsk basilika 1-2 msk citronsaft från en färsk citron Salt & peppar Paprikadipp. 0,5 dl finhackad jalapeno. 1-2 msk citronsaft
Citron på toppen och fram på bordet. 1 citron klyftas för att sedan garnera fatet. 1 1/2 dl Hellmanns majonnäs, lite citronsaft och 1-2 pressade vitlöksklyftor. 1 citron klyftas för att sedan garnera fatet. 1/2 dl Hellmanns majonnäs, lite citronsaft och
Blanda citronsaft skal honung olivolja salt och peppar till citronetten. Skala och skär kålrabbin i strimlor och blanda med ruccolan dressa med citronetten och klipp krasse över