skala kålroten. kålrot, dillkronor, chili och korianderfrö i en riktigt ren glasburk eller. kålrot. Inlagdkålrot1. Kålroten blir bäst om den får stå en månad 2 dl
Inlagda dillgrönsaker. Inlagda dillgrönsaker. 3 kg kålrot. Högreven. Baka köttet i ugn med öl och fond i 80 graders värme över natten, eller i 10 timmar
Har ni grönsaker över som ligger i kylen (selleri, aubergine, zucchini, kålrot eller vad det nu kan vara), hacka dem och fräs i lite olja i botten av grytan innan ni tillsätter tomatkrossen för att göra soppan ännu godare och mer vitaminrik
I denna fantastisk goda marockanska rotfruktsgryta, med bland annat morötter och kålrot, fick jag användning för de saltinlagda citronerna som jag skrev om i gårdagens inlägg
Om du vill kan du servera grytan med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé. 1½ kålrot. 1inlagd gurka. 1Skala kålroten, morötterna och palsternackorna och skär i bitar
Saltgurksstavar och små inlagda rödbetor – mumma. Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong
Jag serverade pytten med stekt ägg, en skvätt barbecuesås och lite inlagda rödbetor. ca 2 kg blandade rotfrukter (jag tog 1 kg potatis, 500 g palsternacka & 400 g kålrot). (Om jag har i kålrot brukar jag förvälla den i lättsaltat vatten i 5 - 10 minuter och sedan låta den rinna av ordentligt i ett durkslag innan jag använder den). 4 portioner ca 2 kg blandade rotfrukter (jag tog 1 kg potatis, 500 g palsternacka & 400 g kålrot)
Här finns ett jättebra recept på vanlig inlagd aubergine ”sill” och senaps”sill”, skippa bara sista steget för vanlig eller dela upp den inlagda auberginen i två och ta bara hälften i senapssåsen
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Små Kalamataoliver, Inlagd Paprika , Kryddsmör och Myntasås till. Jag serverade lammet med en rotfruktsgratäng på smörstekt strimlad Morot, Kålrot, Majrova och Lök, som gratinerades med ett paket smulad Fetaost i 20 min, också på 175°
1 kålrot. *eller 1 st citron inlagd i olja och salt så som Maria Zihammou gör. 3 morötter 1 kålrot. 1 st citron inlagd i olja och salt så som Maria Zihammou gör
skär köttbiten i mindre bitar och garnera med nyriven pepparrot, kokt potatis och inlagd gurka. 500 g oxbringa, 1 morot, 1/4 kålrot, 1/4 rotselleri, 5 chalottenlökar, 2 vitlöksklyftor, 8 – 10 svartpepparkorn, salt, smör till stekning, ca 1 l vatten till tryckkokningen, 2 nypor torkad timjan, 1 msk Noilly Prat samt ca 1/2 dl riven pepparrot till garneringen. Relaterade 500 g oxbringa, 1 morot, 1/4 kålrot, 1/4 rotselleri, 5 chalottenlökar, 2 vitlöksklyftor, 8 – 10 svartpepparkorn, salt, smör till stekning, ca 1 l vatten till tryckkokningen, 2 nypor torkad timjan, 1 msk Noilly Prat samt ca 1/2 dl riven pepparrot till garneringen