Nu har du en pasta som du kan masera köttet med. Inlagdgurka. 1msk Rapsolja2st Vitlöksklyftor1st Rödlök, mindre storlek1st Morot2msk Strösocker1dl Balsamicovinäger3dl Fond1,5dl Färskpressad apelsinjuice med fruktkött, ca 3 apelsiner25g Smör, osaltatEv. 6-8st Potatisar3msk Rapsolja1msk Timjan1msk VitlökspulverSalt och peppar från kvarn1/2dl StröbrödInlagd grön slanggurka. 1/2st Grön slanggurka1st Röd lök, mindre storlek1/2dl Strösocker1/2dl Ättika, 12%1/2dl Vatten1msk Persilja, hackadSåhär kan man göra, tillagningstid ca 1,5h, varav ca 25min arbetstid. Skiva gurkan och rödlöken tunt, tillsätt till inläggningslagen, låt stå kallt ca 30 min. Den här gurkan kan du spara ca 5 dagar i kylen. 1,5dl Färskpressad apelsinjuice med fruktkött, ca 3 apelsiner
Lägg till de tillbehör som du själv tycker om, som sallad, hackad gurka osv. När det är fint väder så vill man inte stå inne i köket och steka köttfärs
Servera med potatis, kokta grönsaker, inlagdgurka och gele. Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. 1½ timma) beroende på hur rosa man vill ha köttet