Till detta åt vi tomat- och löksallad, rättika i lag, inlagdgurka och potatis till de som önskade. Långtidskokt högrev, toppad med parmasen, basilika och rödlök och en dragonsås till det
Plus japansk soja och inlagd ingefära. Ugnsbakad lax, glasnudlar, dressad salladskål, rimmad gurka med ingefära (Tina Nordströms recept – ni måste testa
Hittade ett recept med vitlök, pepparrot, spansk peppar, dillkronor och dragon som verkade god. Från en enda gurkplanta har vi fått massor av gurka i sommar
Salta och krydda med vitpeppar och dragon. Kotletter i dragonsås4 portioner4 fläskkotletterMatfett att steka iSaltPepparSås2 scalottenlökar1 msk smör2- 2 ½ dl torrt vitt vin1 msk kapris4-6 cornichons (små inlagda gurkor)½ tsk salt1 krm vitpeppar1 tsk torkad dragon2 dl creme fraicheTillbehörKokt pressad potatisBroccoliSkala och finhacka löken och låt den fräsa några minuter i en kastrull
äggula, rapsolja, inlagdgurka, salt, peppar smakförstärkelse, aromer, konserveringsmedel etc. Med denna info inser jag ganska snabbt att det är en majonäs med gurka och då är det ju bara att sätta igång