Inläggning lök recept

1-2-3 inläggningar på G!

1-2-3 inläggningar på G!

Koka upp lagen med salt, grova bitar lök & vitlök. Skär lök & vitlök i tunna skivor & strö över, peppra, sockra & salta
Inläggning av svamp

Inläggning av svamp

Varva svamp, lök och morot i en ren glasburk. Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här i Sverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Snabbpicklad lök och vinbär

Snabbpicklad lök och vinbär

Jag väljer schalottenlök till den här snabba inläggningen som är mycket god att servera till kött av olika slag, eller fågel
Inlagd gurka, lök och tomat.

Inlagd gurka, lök och tomat.

Denna inläggningen passar perfekt till en köttgryta eller till köttbullar. Om man vill kan man hacka ner lite persilja eller gräslök också
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
inlagd rödlök

inlagd rödlök

Smakade detta på en restaurang i Göteborg i somras, vännerna hade beställt hamburgare och fick inlagd rödlök till
Inlagd rödlök

Inlagd rödlök

Inlagd rödlök är sanslöst gott till väldigt mycket, och ännu finns det inte att köpa i butik, vilket jag tycker är lite märkligt
Inlagd squash

Inlagd squash

Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Världens godaste (ättiks) smörgåsgurka

Världens godaste (ättiks) smörgåsgurka

) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet
Inlagd slanggurka snabbt och gott

Inlagd slanggurka snabbt och gott

Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar. det gröna från en gul lök. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål
Chutney på gröna tomater

Chutney på gröna tomater

Inläggningen håller sig i flera månader, förvarad i kylskåp. Skär lök och vitlök i bitar och fräs upp i olja i en tjockbottnad kastrull eller gryta
Hög tid för inlagd squash

Hög tid för inlagd squash

Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. Skär löken i tunna skivor

Inlagda Trattkantareller

Den här inläggningen håller hela vintern om den förvaras kallt. Dela löken och skiva den fint. 1 liten gul Lök. 1 liten gul Lök
Marinerad vitlök

Marinerad vitlök

Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Häll bort vinägern och låt löken rinna av