Jag gillar verkligen ingefära. I kväll fick ingefäran ge smak åt kycklingen. 2-3 cm färskriven ingefära. 3 msk olivolja. 2-3 cm färskriven ingefära. 3 msk olivolja
Jag älskar olivolja och det ringlas flitigt över maten i mitt kök. Olivoljan påminner om de Italienska smakerna och den är fantastiskt god att ha i salladen eller att servera med en bit nybakat bröd
Tillsätt ingefäran och fräs runt, häll över vatten och socker. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt. 1msk Ingefära. 2msk Olivolja
Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. 11-2 msk riven ingefära. 1olivolja. 1Garnera med olivolja, paprikatärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja
Det kan låta märkligt, men kokos och morötter är bästa vänner, och lägger du till lite ingefära i den vänkretsen så har du världens vitaminkick till lunch
Pressa citronsaft över salladen, droppa över lite olivolja – klart. Ca 1 tsk färsk riven ingefära. Fräsch sallad med citronstekt aubergine och linskräm med en touch av ingefära
Garnera med olivolja, paprikatärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs krutongerna. Dagens vegetariska recept är dock inget vi åt i helgen men i alla fall en väldigt god soppa på sötpotatis med sting av chili och ingefära
Olivolja att steka i. Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök