Indisk morotsdessert recept

Indisk morotsdessert

Indisk morotsdessert

Ingredienser Portioner. 4 500 g morötter 7 dl mjölk (3 %) 1/2 tsk kardemummakärnor 5 msk socker 2 msk grovhackad sötmandel, pistage- eller cashewnötter (osaltade) 1/4 g saffran 4 msk smör matyoghurt, vaniljglass eller vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Gajar ka halwa - indisk morotsdessert

Gajar ka halwa - indisk morotsdessert

Under tre veckors tid kommer vi ha vår indiska vän och en kollega till henne här i Sandviken och igår bjöd vi över dem på lunch (jag stod för inhandlingen av råvaror och de fick laga maten)
Gajar ka halwa - indisk morotsdessert

Gajar ka halwa - indisk morotsdessert

Gajar ka halwa eller indiskmorotsdessert är en annorlunda men spännande rätt som smakar jättegott. ) Egentligen ska den serveras med kulfi (indisk glass) men yoghurt, vaniljglass eller grädde går lika bra

Indisk morotsdessert

Skala och grovriv morötterna. Koka upp morötterna i mjölken med kardemummakärnor, socker, 1 msk av nöthacket och saffran i en vid kastrull utan lock