Riv lök, vitlök, chili och ingefära och fräs det mjukt i en stor gryta. Tills man kan köpa paneer i affären (eller jag tar mig för att göra egen) så gör jag daal, en indisklinsgryta
En indisklinsgryta får det bli. 1 msk riven ingefära. 1 msk riven ingefära. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
Skala och riv ingefäran. Fräs chili, lök och ingefära med lite olja i en stor stekpanna eller gryta Tärna zucchinin och stek med de andra grönsakerna tills den fått fin färg
Skala och riv vitlök och ingefära. Linsgryta. Servera linsgrytan med ris och råkostsallad vid sidan om. Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1min. 1 msk Färsk ingefära
Finhacka en bit ingefära. Servera indisklinsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. 1 bit ingefära (1 1/2 msk). Fräs potatis, rödlök, ingefära, tomat och pressad vitlök i lite olivolja i en stekgryta, 1-2 minuter. 1/2 rödlök 1 tomat 1 bit ingefära (1 1/2 msk)