Tillsätt de röda kidneybönorna till stekpannan och rör om. Curryköttfärssås med röda kidneybönor. 350 gram (6 dl) pasta + vatten + salt 400 gram nötfärs 1 gul lök, hackad 5 cm av en purjolök, strimlad 2 vitlöksklyftor, krossade 1 paprika i valfri färg, urkärnad och tärnad 1 dl grädde eller matlagningsgrädde, låg %* 1 näve färsk basilika, grovhackad 2 msk curry Salt och peppar 400 gram röda kidneybönor, sköljda och väl avrunna. 400 gram nötfärs 1 gul lök, hackad 5 cm av en purjolök, strimlad 2 vitlöksklyftor, krossade 1 paprika i valfri färg, urkärnad och tärnad 1 dl grädde eller matlagningsgrädde, låg %* 1 näve färsk basilika, grovhackad 2 msk curry Salt och peppar 400 gram röda kidneybönor, sköljda och väl avrunna
Jag är egentligen inget större fan av konserverade baljväxter (jag tycker nämligen att de ibland kan ha en otrevlig bismak, som påminner lite om hur kattmat luktar) men jag hade tyvärr inga hemkokta kidneybönor i frysen så därför fick det bli köpta istället
Det känns som man lever med så idag lagar jag indisk mat. Punjabi Rajma Masala även känd som Nordindisk kidneyböncurry och är ett mycket berömt recept från norra Indien
Denna supermumsiga och lättlagade gryta, med bland annat kidneybönor och kokosmjölk, är kanske inte helt autentiskt indisk men den är ändå ett bra exempel på en sådan smakrik, grönsaksfylld och baljväxtladdad maträtt (tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag hittat receptet)
Posts related to Indisk kidneyböngryta - Kidneybönor i kryddig sås - Masala rajmaLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaVitkål med ärtor, tomat och indiska kryddor - Bund gobi aur materMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångDela