indiskt. ) gryta med massor av smak. ) kom jag hem och var sugen på indiskt och vegetariskt. Jag tänker att grytan faktiskt bara blir bättre efter ett par dagar när alla smakerna fått mogna
Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
Kan även göras som gryta och serveras till ris. Ingredienser 4 port1 medelstor gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 tsk garam masala (ev kanel ifall garam masalan ej innehåller kanel)½ tsk malen ingefära½ tsk gurkmeja500 g krossade tomater0,5 l grönsaksbuljong (eller 0,5 l vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)2 dl gröna linser1 msk riven ingefära1 burk kokosmjölkGör så här
Nu doftar det helt fantastiskt i grytan av alla kryddor. Tillsätt sedan smöret, löken, kardemumma, kanel, koriander och fräs en stund på medelvärme tills löken mjuknar
En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Servera grytan med nykokt ris. 10,5 tsk kanel. 1Kryddor1 tsk kardemumma 0,5 tsk kanel 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver salt peppar