1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Garam masala är absolut en favorit bland de indiska kryddblandningarna och tillsammans med saffran blev detta den godaste grytan med indiska smaker jag lagat
4 portioner “Het Korvgryta med saffransris” - recept av Jacob Wismar 300 g Quorn Korv 2 msk olivolja 6 st tomater 1 st morot (skalad och riven) 1 st gul lök (skalad och riven) 2 st vitlöksklyftor (skalade och finhackade) 2 msk koncentrerad grönsaksfond (Bong) 2 tsk garam masala (Indisk krydda, Santa Maria) 1 st kanelstång 1 st chili (finhackad) 1 st knippe färsk mynta (hackad) 400 g kokt ris 0. 2 tsk garam masala
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
Häll sedan den frästa löken och oljan i grytan och blanda i garam masala. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN