Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Han fick med sig 3 st hem varav vi fryste in 2 st för att ha till hummersoppan vi brukar göra på nyår. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond. skal ifrån 4 st humrar smör tomatpure´ca 1 dl vatten 1 dl vitt vin 1 st gul lök 1 st morot dill och persiljekvistar lagerblad 5 st vitpepparkorn 5 st kryddpepparkorn Gör så här
ca ½ dl hackad persilja och dill. I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
gärna krondill. Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock. 1 knippe dill. Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron
½ dl hackad dill. 1 hummer 2 schalottenlökar 4 skogschampinjoner 2 msk smör 1 tsk sherry, whisky eller konjak ½ dl hackad dill 1 tsk maizena 1 dl vispgrädde salt cayennepeppar ½ dl riven parmesanost Dela hummern genom att sätta i kniven bakom huvudet och dela kroppen ner. - Läs hela inlägget här 1 hummer