Rör ner smöret med en visp i crème fraichen, lite i taget. Ibland så har man bara inte lust eller orken att göra en riktig hollandaise, då är detta ett ypperligt alternativ som sås för dig som vill ha en god sås till fisk
Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vit sparris som jag serverade med en hollandaisesås
Sparris med hollandaisesås och pocherat ägg, detta var vår förrätt på påskafton. Hollandaisesås är ju superenkelt att göra men att pochera ägg är lite lurigare
Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
Här kommer ett bra recept på Hollandaisesås. Blanda färskosten med crème fraiche, gräslök och kryddor. Dela ägget och rör ner gulan och crème fraiche i räkhacket
Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en degboll. 2 dl hollandaisesås. Lägg mjöl och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad
Vi hade hollandaisesås till så gott. Sjud svampen och den finhackade löken på svag värme i smör några minuter till det mjuknat, tillsätt baconet rör om och tillsätt grädden och crème fraiche