Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa. Under timmarna innan tolvslaget kan man ställa fram en liten ostbricka med några utvalda ostar och marmelader, samt exempelvis päron, torkade fikon och dadlar
Chévreost på vit brödsnitt med en sträng hjortronsylt över. Oxfilé med Päron- och Gorgonzolafyllda CanneloniOxfilén1,5 kg oxfilésalt och pepparKlappa in saltet och pepparn i oxfilén. Päron- och Gorgonzolafyllda Canneloni250 g färska lasagneplattor140 g gorgonzola, tärnad, 8 päron, tärnade, 3 dl créme fraiche, salt och peppar, 5 dl matlagningsgräddeBlanda samman osten, pärontärningarna, creme fraichen med salt och peppar. 8 päron
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa till. Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Blanda ihop fetaosten och hjortronsylten. Skala päronen och dela dem på mitten. Skär bort en del av de kupade sidorna, så att päronen står stadigt i gratängformen