Het torskrygg recept

Het torskrygg i ugn

Het torskrygg i ugn

Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå. 4 st torskfileer (torskrygg)
Torskrygg

Torskrygg

Den heter Gourmetmorsan. Jag har sett att ICA har torskrygg fryst i portionsbitar till ett väldigt bra pris den här veckan
Torskrygg med rödvinssås och skinkchips

Torskrygg med rödvinssås och skinkchips

Stek de saltade torskbitarna hastigt i het panna med smör någon minut på var sida. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna, lägg i de kokta lökarna och strö över 1 msk socker
Asiatisk Torskrygg med Hoisin och Ingefärssås

Asiatisk Torskrygg med Hoisin och Ingefärssås

2x180g torskrygg. 2,5 tsk sambal oelek eller annan het chilipasta. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med lite olja, stek torsken med skinnsidan upp i 2 minuter, vänd på fisken och fördela hoisinsåsen över fisken. 4msk soya2msk jordnötssmör1msk honung2tsk risvinäger1st riven vitlöksklyfta2tsk sesamolja1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)1nypa svartpeppar. 2 port 2x180g torskrygg. 2,5 tsk sambal oelek eller annan het chilipasta
Het fiskgryta

Het fiskgryta

Jag gillar kombinationen hetta från chilin och syrligheten från citronen. 600 gram torskrygg skuren i bitar. 1 röd finhackad chilifrukt (om du vill ha grytan riktigt het behåller du kärnorna). Hetta upp olivoljan tillsammans med paprikapulver, cayenepeppar, chilli och lök i en gryta, fräs 2-3 minuter. 600 gram torskrygg skuren i bitar. 1 röd finhackad chilifrukt (om du vill ha grytan riktigt het behåller du kärnorna)
Smörstekt torskrygg med stuvad potatis

Smörstekt torskrygg med stuvad potatis

Bryn smöret i en het stekpanna. Stek torskryggen gyllene på båda sidorna. 500 g torskrygg, färsk i bit. Torsk 500 g torskrygg, färsk i bit flingsalt smör svartpeppar, från kvarn 1 bit pepparrot, färsk 1 citron
Torskrygg med spenat, citron och ost.

Torskrygg med spenat, citron och ost.

700 g torskrygg 4 portioner duchessepotatissalt & peppar. Spritsa moset i fina toppar runt kanten på en ugnsform och gratinera vid servering i het ugn, 250° eller grill, tills moset får lite färg. 700 g torskrygg
Torskrygg med hetta och gul mos

Torskrygg med hetta och gul mos

Tina torskryggen och torka av den. 4 portionsbitar torskrygg. 1/2 tsk sambal oelek eller mer för hetare smak. 4 portionsbitar torskrygg. rivet skal av 1/2 citron 1/2 tsk sambal oelek eller mer för hetare smak