Såsen var härligt het av den färska chilin och frisk i smaken från limen. Idag åt vi lunch hos Patriks mamma Lena och hon bjöd på en grymt god torskrygg
Vår förrätt i lördags, Avokadosoppa med hettorskrygg. Jag är ett stort fan av het mat och kryddar soppan gärna med sambal oelek, tål du inte stark mat är det bara att utesluta den
Stek de saltade torskbitarna hastigt i het panna med smör någon minut på var sida. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna, lägg i de kokta lökarna och strö över 1 msk socker
2x180g torskrygg. 2,5 tsk sambal oelek eller annan het chilipasta. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med lite olja, stek torsken med skinnsidan upp i 2 minuter, vänd på fisken och fördela hoisinsåsen över fisken. 4msk soya2msk jordnötssmör1msk honung2tsk risvinäger1st riven vitlöksklyfta2tsk sesamolja1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)1nypa svartpeppar. 2 port 2x180g torskrygg. 2,5 tsk sambal oelek eller annan het chilipasta
Jag gillar kombinationen hetta från chilin och syrligheten från citronen. 600 gram torskrygg skuren i bitar. 1 röd finhackad chilifrukt (om du vill ha grytan riktigt het behåller du kärnorna). Hetta upp olivoljan tillsammans med paprikapulver, cayenepeppar, chilli och lök i en gryta, fräs 2-3 minuter. 600 gram torskrygg skuren i bitar. 1 röd finhackad chilifrukt (om du vill ha grytan riktigt het behåller du kärnorna)
Bryn smöret i en het stekpanna. Stek torskryggen gyllene på båda sidorna. 500 g torskrygg, färsk i bit. Torsk 500 g torskrygg, färsk i bit flingsalt smör svartpeppar, från kvarn 1 bit pepparrot, färsk 1 citron
700 g torskrygg 4 portioner duchessepotatissalt & peppar. Spritsa moset i fina toppar runt kanten på en ugnsform och gratinera vid servering i het ugn, 250° eller grill, tills moset får lite färg. 700 g torskrygg
Tina torskryggen och torka av den. 4 portionsbitar torskrygg. 1/2 tsk sambal oelek eller mer för hetare smak. 4 portionsbitar torskrygg. rivet skal av 1/2 citron 1/2 tsk sambal oelek eller mer för hetare smak