Smaka av med mer peppar om man vill ha ännu hetare sås. Äntligen har jag fått till ett recept på pepparsås som både jag och sonen tyckte om, som dessutom var väldigt enkel att laga till
Het ingefärskyckling6 pers. 6 kycklingfiléer (eller lagom mängd för 6 personer)1 msk smör1 msk oljasalt och peppar250 g scharlottenlök2 1/2 msk färsk finhackad el riven ingefära2 skalade och hackade vitlöksklyftor1 urkärnad, finhackad röd spansk pepparSås
Rosta solrosfrö gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt. Hetta upp en stor stekpanna. Pepparsås1 msk smör 1,5-2 msk grovkrossad vitpeppar 2-3 msk lök, mycket finhackad 2 grönsaksbuljongtärningar + 1,5 dl vatten 6 dl crème fraiche 3 tsk kinesisk soja
Är stickan varm men inte alltför het, då är köttfärslimpan klar. Jag serverade min limpa med en svampsås, men en gräddig pepparsås eller bearnaisesås passar också bra till
Denna böngryta har en mild hetta så ställ fram en flaska hetpepparsås på bordet vid serveringen så att den som vill ha extra sting kan krydda efter efter egen smak
Resultatet blir en kryddigare och hetare version men minst lika god. TABASCO® Habanero Pepparsås. Pressa över saften ifrån limen, tillsätt olja, TABASCO® Habanero Pepparsås och rör ihop och smaka av salsan med salt
Vi använde den som heter Rub Sweet Carolina och den passade så bra till ytterfilén. Till köttet och den grillade blomkålen serverade jag även en kall pepparsås och potatisklyftor, testa gärna sötpotatis
Hetpepparsås. Vinet hette Monistrol, och så här har systembolaget att säga om detta. Hetpepparsås. Ny vecka med aktiviteter och nya matmöjligheter, tyvärr fanns det ingen tid över till veckoplanering eller handling så idag får vi ta det som det blir med mat