Hemmagjord Salsa brava
Tastecelebration
Tastecelebration

Hemmagjord Salsa brava

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Blir en sats på ca. 1 liter
  • 2 stora vitlöksklyftor, behåll skalet på!
  • 4 stora tomater (ca. 600 gram)
  • 1 msk olja
  • 15 skållade mandlar
  • ————————————
  • 100 gram grillad röd paprika (hemmagrillad eller köpt på burk, det fungerar lika bra vilket som)
  • 1/2-1 färsk röd chili
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • 1-2 Medjouldadel, urkärnad
  • Salt och peppar
  • 1 tsk rökt paprika (valfritt)

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 ° C. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
    2. Dela tomaterna i två och häll lite olivolja på toppen. Placera tomater, den oskalade vitlöken och skållad mandel på bakplåten. Placera i ugnen i 15 minuter.
    3. Skala vitlöken när det är svalnat av lite. Häll alla ingredienser precis som de är (inklusive eventuell saft och olivolja som runnit ut på bakplåtspappret i en mixerskål.
    4. Tillsätt de övriga ingredienser till mixern och mixa tills du fått en helt jämn sås. Klart!
    5. Värm eventuellt upp såsen innan servering eller ät den som den är.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.