100 gram
grillad röd paprika (hemmagrillad eller köpt på burk, det fungerar lika bra vilket som)
1/2-1 färsk
röd chili
1/2 tsk
äppelcidervinäger
1-2 Medjouldadel,
urkärnad
Salt och peppar
1 tsk
rökt paprika (valfritt)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 180 ° C. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
2. Dela tomaterna i två och häll lite olivolja på toppen. Placera tomater, den oskalade vitlöken och skållad mandel på bakplåten. Placera i ugnen i 15 minuter.
3. Skala vitlöken när det är svalnat av lite. Häll alla ingredienser precis som de är (inklusive eventuell saft och olivolja som runnit ut på bakplåtspappret i en mixerskål.
4. Tillsätt de övriga ingredienser till mixern och mixa tills du fått en helt jämn sås. Klart!
5. Värm eventuellt upp såsen innan servering eller ät den som den är.
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.