Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en bit i frysen enligt Marco
Stek sidfläsket i het panna tills det blir gyllenbrunt. rökt sidfläsk - tärnat. Skär till fläskkarrén så att den får jämna sidor och blir rektangelformad
Skala och tärna pumpan, sellerin, sidfläsket och citrontimjan i lite smör. Ingredienser2 hela kycklingar180 g butternut-pumpa2 stjälkar selleri250 g sidfläskCitrontimjan1 dl rapsolja1-2 tsk salt0,5 tsk peppar4 knippen gul lök25 g smör1 dl finhackad färsk bladpersilja Saften från en halv citron Gör så härSätt ugnen på 225°. 250 g sidfläsk
Det här är en contorno, ett tillbehör, som passar bra till exempelvis helstekt kyckling. I nödfall går det att använda bacon eller sidfläsk istället för pancetta, men det blir inte samma smak
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet