Helstekt oxfilé smör recept

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Vispa i smör och smaka av med salt och lite peppar. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Helstekt oxfilé med potatisgratäng och sherrypepparsås

Helstekt oxfilé med potatisgratäng och sherrypepparsås

Oxfilé500 g oxfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 50 g smör. 1Potatisgratäng10 fasta potatisar 3 dl vispgrädde 2 dl parmesanost 2 msk vitlökspulver smör salt peppar. 1Sherrypepparssås75 g smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 4 msk sherry 2 msk rosépeppar 1 msk grönpeppar
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

8 1 1/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Oxfilé800 g oxfilé (mittbit) 2 msk smör 1 msk olja 1 klyfta vitlök, krossad 2-3 kvist färsk timjan salt peppar. 1Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen. 1Till servering haricots verts, kokta smör 1 citron, finrivet skal och saft färsk timjan
Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

4 ca 600 g oxfilé i bit 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås. 2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Rör sen ner grädden, palsternackspurén och smöret. Oxfilé. Putsa oxfilén fri från hinnan. 800 g oxfilé. 2 msk smör, rumstempererat. Oxfilé800 g oxfilé olivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Palsternacks- och potatispuré600 g palsternackor olivolja 10 potatisar 1-2 dl grädde 2 msk smör, rumstempererat salt vitpeppar strösocker (efter smak)
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Oxfilé. Fräs murklorna i smöret och låt det steka in i svampen. Strö över salt och svartpeppar och bryn med smör i en stekpanna
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås

Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås

Lägg dem i en smord form och pensla med smält smör. Oxfilé. smör. köttsaft, från oxfilén. Ta ut och ös potatisen med smält smör var 15. 800 g oxfilé. 800 g oxfilé salt peppar. Hasselbackspotatis12-16 potatisar (medelstora) smör salt peppar ströbröd västerbottensost, riven. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstektoxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet