Bryn i smör och olivolja i en stekpanna, lägg på ugnsplåt. 3kg Oxfile, smör och olivolja till bryning + salt- och svartpeppar från kvarn, 4st vitlöksklyftor, pressadeRisotto. 1st Kruka basilika, bladen1,5dl Gräsig och pepprig olivoljaSalt från kvarnStekt sparris
Fräs i kastrull tillsammans med olivoljan. Oxfilé. olivolja. Putsa oxfilén fri från hinnan. Skala och dela palsternackorna, rosta i ugnen på 175 grader med olivolja tills de är mjuka. 800 g oxfilé. Oxfilé800 g oxfiléolivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Palsternacks- och potatispuré600 g palsternackor olivolja 10 potatisar 1-2 dl grädde 2 msk smör, rumstempererat salt vitpeppar strösocker (efter smak). Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Stek löken i olivolja i en stekpanna tills det mjuknat. Helstektoxfilé. Lägg tomaterna i en bunke och blanda ordentligt med olivolja, smörj in varje tomat med olivolja, använd händerna
Stek till fin stekyta runt om hela oxfilén. 2 Servera oxfilén med potatis, sås och en lyxig grönsallad. 800 g oxfilé i bit, gärna mittbiten. 3 msk olivolja
Oxfilén. Olja in oxfilén och rulla den i kryddblandningen tills den är helt täckt. 400 g oxfilé. 0,5 dl olivolja. Oxfilé400 g oxfilé 1 msk korianderfrön 1 msk paprikakrydda 1 msk torkad oregano 1 tsk svartpepparkorn 1 tsk spiskummin 1 tsk salt cayennepeppar olja, till stekning smör, till stekning. sallad1 tsk fransk senap 1 msk vitvinsvinäger 0,5 dl olja neutral 0,5 dl olivolja salt peppar 10-15 små plommontomater 150 g haricots verts
salt och olivolja. Helstektoxfilé. Salta och peppra oxfilén ca 15 minuter före bryning. Ugnsbaka oxfilén på 80 grader i ca 30 minuter tills kärntemperaturen är 52 grader. 1 mittbit av oxfilé à ca 600-700 g. oxfilé 1 mittbit av oxfilé à ca 600-700 g salt och svartpeppar 1 klyfta vitlök timjan olja och smör. Ugnsbakade jordärtskockor 600 g jordärtskocka 50 g bladspenat salt och olivolja
Marinad och oxfilé. Bryn oxfilén runt om i stekpanna och salta den. Skär upp oxfilén och servera den med pommes friten, bearnaisesåsen, tomaterna och picklad rödlök
Dela 5 morötter , ringa olivolja , salta och ugnsrosta i 40 min på 200 grader. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader. ca 4-500g oxfilé