Helstekt oxfilé olivolja recept

Helstekt oxfilé med gorgonzolarisotto, grillad sparris och rödbetssås

Helstekt oxfilé med gorgonzolarisotto, grillad sparris och rödbetssås

Bryn i smör och olivolja i en stekpanna, lägg på ugnsplåt. 3kg Oxfile, smör och olivolja till bryning + salt- och svartpeppar från kvarn, 4st vitlöksklyftor, pressadeRisotto. 1st Kruka basilika, bladen1,5dl Gräsig och pepprig olivoljaSalt från kvarnStekt sparris
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Fräs i kastrull tillsammans med olivoljan. Oxfilé. olivolja. Putsa oxfilén fri från hinnan. Skala och dela palsternackorna, rosta i ugnen på 175 grader med olivolja tills de är mjuka. 800 g oxfilé. Oxfilé800 g oxfiléolivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Palsternacks- och potatispuré600 g palsternackor olivolja 10 potatisar 1-2 dl grädde 2 msk smör, rumstempererat salt vitpeppar strösocker (efter smak). Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstektoxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet
Helstekt oxfilé med dragonsås

Helstekt oxfilé med dragonsås

Stek till fin stekyta runt om hela oxfilén. 2 Servera oxfilén med potatis, sås och en lyxig grönsallad. 800 g oxfilé i bit, gärna mittbiten. 3 msk olivolja
Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis

Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis

Oxfilén. Olja in oxfilén och rulla den i kryddblandningen tills den är helt täckt. 400 g oxfilé. 0,5 dl olivolja. Oxfilé400 g oxfilé 1 msk korianderfrön 1 msk paprikakrydda 1 msk torkad oregano 1 tsk svartpepparkorn 1 tsk spiskummin 1 tsk salt cayennepeppar olja, till stekning smör, till stekning. sallad1 tsk fransk senap 1 msk vitvinsvinäger 0,5 dl olja neutral 0,5 dl olivolja salt peppar 10-15 små plommontomater 150 g haricots verts
Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Helstekt oxfilé med potatiskroketter

Helstekt oxfilé med potatiskroketter

1Ugnsrostade tomater16 tomater (romantica) 2 msk olivolja 0,5 krm flingsalt. 1Oxfile800 g oxfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 25 g smör 3 klyftor vitlök 1 knippe färsk timjan
Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiens potatispuré 1 tsk smör 2 msk pinjenötter , rostade (rostade i torr panna ca 2 minuter) 1 dl parmesanost , riven 1 odefinierad salt 1,5 msk olivolja , ca 1 odefinierad vitpeppar , nymald 1,5 dl standardmjölk , varm 800 gram mjölig potatis Oxfilé 1 flingsalt 1 svartpeppar , nymald 1 smör 800 gram oxfilé , helst mittbit, gärna ekologisk Svampsky 2 msk smör 1 st Schalottenlök(ar) 3 dl kalvbuljong , stark 2 msk balsamvinäger 300 gram svamp 1 salt 1 vitpeppar , nymald Köp receptet
Helstekt oxfilé  på italienskt vis

Helstekt oxfilé på italienskt vis

Avsluta med lite flingsalt och nymalen peppar och droppa lite god olivolja över rätten. Putsa oxfilén och bind upp den så att den blir jämntjock

Helstekt oxfilé med chorizosmör samt ugnsbakad och råpicklad jordärtskocka

salt och olivolja. Helstektoxfilé. Salta och peppra oxfilén ca 15 minuter före bryning. Ugnsbaka oxfilén på 80 grader i ca 30 minuter tills kärntemperaturen är 52 grader. 1 mittbit av oxfilé à ca 600-700 g. oxfilé 1 mittbit av oxfilé à ca 600-700 g salt och svartpeppar 1 klyfta vitlök timjan olja och smör. Ugnsbakade jordärtskockor 600 g jordärtskocka 50 g bladspenat salt och olivolja
Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås

Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås

Marinad och oxfilé. Bryn oxfilén runt om i stekpanna och salta den. Skär upp oxfilén och servera den med pommes friten, bearnaisesåsen, tomaterna och picklad rödlök
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Resultatet blev en helstektoxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

Dela 5 morötter , ringa olivolja , salta och ugnsrosta i 40 min på 200 grader. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader. ca 4-500g oxfilé