Helstekt fläskfilé med ugnsstekt polentapotatis Posted on 20/11/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Helstekt fläskfilé med ugnsstekt polentapotatis Posted on 20/11/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 750 g fast potatis (17 SP)
  • 1 msk olivolja (4 SP)
  • ½ dl polenta (4 SP)
  • salt
  • peppar
  • 500-600 g fläskfilé (8 SP)
  • valfria kryddor
  • matfett (lägg till SP för den mängden du använder)
  • 1½ dl riven prästost 17% (4 SP)
  • 250 g grekisk/turkisk yoghurt 0%
  • ½ kruka persilja
  • Totalt blir det 9 SP/port.

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.
    Skala och skiva potatisen.
    Blanda den med olivolja och polenta.
    Krydda med salt och peppar.
    Häll ut på plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
    Rör runt då och då.

    Bryn köttet runtom i matfettet.
    Krydda med salt, peppar och örter.
    Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 68-70°C.

    Blanda osten med yoghurten.
    Hacka persiljan och blanda ner den.
    Smaka av med salt och peppar.
    Servera allt med valfria grönsaker till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.