Kycklingfilé i rosépepparsås Posted on 24/06/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
4
kycklingfiléer
smör (lägg till SP för mängden du tillsätter)
salt
peppar
250 g
champinjoner
1 msk
Culiness (3 SP)
1½ msk
mjöl (1 SP)
1½ dl
matlagningsgrädde 13% (11 SP)
1
buljongtärning
3 dl
vatten
några stänk soja
1 msk
krossad rosépeppar
1½ tsk
fransk senap
Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillbehör som ris/potatis eller servera med blomkålsris eller Rootpasta ris som är 0 SP.
Beskrivning
Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar.
Ansa och dela champinjonerna och stek i torr panna tills all vätska försvunnit.
Avsluta med att ha i en klicka smör som får fräsa in i svampen nån min.
Smält smöret i pannan (lägg kyckling och svamp åt sidan sålänge).
Ta av pannan från plattan och rör ner mjölet.
Blanda i grädden och vispa så att det inte finns några klumpar.
Smula ner en buljongtärning och häll i mjölken.
Ha i lite soja, mortlad rosépeppar och senap.
Låt såsen koka upp.
Låt den stå och småputtra ett par min.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Servera med ris eller potatis och en blandad sallad.
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. Stek i smör på båda sidortills dom är klara. Skiva löken istrimlor och stek i köttsaften från biffarnatills löken fått lite lagom med färg
Rör ner balsamicoibacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp. Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme
Skivachampinjonerna, finhacka löken. Putsa fläskfilén och skär iskivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Skär baconetistrimlor och hacka löken. Mitt WW SmartPoints (BLÅ). Stek baconettills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.