Nu går vi med stadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisket i sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vi tillagade den så här kommer en fiskrätt med väldigt goda tillbehör
Här är det ju helt obligatoriskt att njuta av västerbottnisk rökt sik på somrarna. Men här råder verkligen lugnet, och just nu ligger havet helt spegelblankt här utanför köksfönstret
Då blev blomkål helt plötsligt en riktigt bra grönsak för barn. ex lax, sik eller abborre i stället. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta. 4 Hel
Använder man gädda, som har en hel del ben, brukar jag ta bort dom största benen. Använder man gädda, som har en hel del ben, brukar jag ta bort dom största benen
Bred smör/bregott och majonnäs på hela brödskivorna. 1 rökt fisk (sik, makrill, varmrökt lax) i bitar. 1 rökt fisk (sik, makrill, varmrökt lax) i bitar
Den gravade siken får härmed sin givna plats mellan gravlax, ( fick inte tag på någon vildlax i år heller) glasmästarsill, vitlöksströmming kycklingleverpaté, fransk rödkålssallad och mammas köttbullar
Hon har bott i trakterna av Hjo hela sitt liv (där även jag är född), så färsk eller rökt Vätternfisk såsom röding och sik har stått på bordet nästan jämt
De låg i lägenheten och maken var borta hela kvällen för att kräla runt på ett jumpagolv i Rotebro med hjälm och susp (den som kan gissa vad han sysslar med på fritiden vinner en liten present