Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Men mufflaner dig med termobyxor i en snödriva och få grillad korv serverad i handen med lovikkavantar… Eller mat lagad på ett stormkök eller över öppen eld, tillagad på en muurikka eller vad som helst så blir hela matupplevelsen både roligare, godare, mysigare och mer motiverad på något sätt
Precis som jag befarade blev jag även tvungen att ställa in en hel massa utvecklingssamtal. Quesadillas är en sådan bra "man tager vad man haver-rätt" och den här gången blev det en fyllning på bland annat salami och röktskinka
Helt otroligt vad det kan ändra sig i vädret, idag är det regn, blåst och kallt… burrr. Så till middag idag blev det något som lagades i ugn och hade en lite rökt smak… supergott
Hacka purjolök och skinka i småbitar. 1 hel baguette. 200 g röktskinka. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda tillsammans med alla andra ingredienser förutom själva baguetten
Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka. Gouda)SalladKörsbärstomaterRöktskinkaKokt äggKoka äggen och låt dom svalna
Jag ville ju ge mig på att baka i helgen och nog har jag bakat. Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflar med ost och skinka som fyllning
Idag ligger hela världen - åtminstone min lilla värld här ute på vischan - inbäddad i vit florsockersnö, och adventsstämningen börjar så smått infinna sig
Vispa äggblandningen tills den tjocknar, viktigt att vispa hela tiden och i botten. Vid serveringen så lägger du spenaten ovanpå brödet, sedan skinka / lax och ett ägg ovanpå och toppa med hollandaisesås, lite salt och peppar