Hel rödspätta recept

Stekt rödspätta

Stekt rödspätta

Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin
Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Tittade i min kalender igår och man liksom noterar saker då och då och så helt plötsligt är man där. Något som går förhållandevis fort är panerad rödspätta
Rödspätta i dillsås

Rödspätta i dillsås

Tillagningstiden på hela rätten varierar efter vad man serverar till, några snabba exempel. Rödspätta i dillsås - En fiskrätt där man i smyg slickar i sig sista såsen från tallriken
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

Hoppas ni har en skön helg. Har bläddrat lite i kokböckerna vi har här hemma och här kommer en bild på ett recept jag lagade förra veckan, Per Morbergs Rödspätta Grenoble
Helstekt rödspätta | Recept från Köket.se

Helstekt rödspätta | Recept från Köket.se

4 rödspättor, hela. 4 rödspättor, hela 200 g champinjoner 1,5 dl kaprisbär, utan spad 1 ask ärtskott 1 förp crème fraîche 1 citron, zest smör, att steka i Vetemjöl, att panera i salt peppar
Panerad rödspätta med sötpotatis

Panerad rödspätta med sötpotatis

hela hackade saltgurkor. 450 g rödspättafiléer. 2 st sötpotatis à 400 g 3 msk olivolja flingsalt 2 st ägg 2 dl vetemjöl 3 dl pankoströbröd 450 g rödspättafiléer salt 1 dl rapsolja citronskivor 1 msk hackad dill 1 dl majonnäs 3 msk crème fraîche hela hackade saltgurkor
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

4 portioner4 hela rödspättor, a 300-400 g1 dl vetemjöl2 dl ströbrödSalt och vitpepparSmör till stekningGarnityr. 4 hela rödspättor, a
Stekt rödspätta á la Meunière

Stekt rödspätta á la Meunière

700 g hel urtagen och rensad rödspätta. Gör så här. En säker succé – när det ska vara klassiskt. Vi använder rågmjöl till paneringen, som både ger mer smak åt fisken och ger den en lite mer rustik ”look”
Panerad rödspätta

Panerad rödspätta

Vispa ägget. Häll upp mjölet på ett fat. Blanda curry, salt och ströbröd på ett annat fat. Vänd spättafiléerna i mjölet först därefter i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen
Dansk remouladsås till panerad rödspätta

Dansk remouladsås till panerad rödspätta

Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt