Tittade i min kalender igår och man liksom noterar saker då och då och så helt plötsligt är man där. Något som går förhållandevis fort är panerad rödspätta
Tillagningstiden på hela rätten varierar efter vad man serverar till, några snabba exempel. Rödspätta i dillsås - En fiskrätt där man i smyg slickar i sig sista såsen från tallriken
Hoppas ni har en skön helg. Har bläddrat lite i kokböckerna vi har här hemma och här kommer en bild på ett recept jag lagade förra veckan, Per Morbergs Rödspätta Grenoble
Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen. Till fisk som steks med skinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst
4 rödspättor, hela. 4 rödspättor, hela 200 g champinjoner 1,5 dl kaprisbär, utan spad 1 ask ärtskott 1 förp crème fraîche 1 citron, zest smör, att steka i Vetemjöl, att panera i salt peppar
700 g hel urtagen och rensad rödspätta. Gör så här. En säker succé – när det ska vara klassiskt. Vi använder rågmjöl till paneringen, som både ger mer smak åt fisken och ger den en lite mer rustik ”look”
Vispa ägget. Häll upp mjölet på ett fat. Blanda curry, salt och ströbröd på ett annat fat. Vänd spättafiléerna i mjölet först därefter i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen
Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt