Havreplättar recept

Havreplättar

Havreplättar

Vispa ihop havregryn, ägg och om du vill bakpulver och vaniljsocker. (Annars utesluter du det bara). Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och klicka ut av smeten i stekpannan
Havreplättar, veganska

Havreplättar, veganska

Jag kan tipsa om en toppenhärlig frukost/brunch som jag gjorde i vab-fredags, nämligen havreplättar. Inspiration till att göra dessa härliga havreplättar har jag fått från bloggen "the big mans world"- spana in den
Havreplättar med banan

Havreplättar med banan

Ingredienser Portioner. ca 20 plättar 4 dl havregryn 2 tsk bakpulver 1 krm malen kardemumma 1 krm kanel 1/2 tsk salt 3 bananer 3 ägg 3 msk olja 2 msk flytande honung frukter eller bär lönnsirap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Havreplättar till frukost

Dessa havreplättar till frukost är ingen annat än god måltid rik på protein och fiber. Frukost är mycket viktig om inte viktigaste av alla måltider
Superdupergoda havreplättar

Superdupergoda havreplättar

Jag bara måste dela med mig av ett fantastiskt recept på havreplättar ur kokboken Mera vego. Superdupergoda havreplättar
Havreplättar med blåbärssylt och grädde

Havreplättar med blåbärssylt och grädde

Plättar, plättar, jag älskar plättar och den här varianten är riktigt bra och hälsosam. Då de inte innehåller något vitt socker, men däremot massa nyttigheter, passar de perfekt som frukost eller mellanmål
Havreplättar - 240 kcal

Havreplättar - 240 kcal

Ingredienser - 2 portioner. 3 ägg. 2 dl fiberhavregryn. 1 dl mjölk. 1 nypa salt. 1 msk olja. Tillagning. Häll i grynen i en mixer och mixa tills det blir ett mjöl
Havreplättar med banan

Havreplättar med banan

Vart asmätt direkt av dessa, perfekt att ha i kylen färdiga hela tiden.  . Ingredienser. 4 dl havregryn2 tsk bakpulver1 krm malen kardemumma1 krm kanel1/2 tsk salt3 bananer3 ägg3 msk olja2 msk flytande honungfrukter eller bär {hade även bär i smeten}lönnsirap {Jag kör med Cane suryp ifrån Dansukker, mycket billigare och smakar typ lika}Mixa havregryn med stavmixer till ett mjöl
Havreplättar med banan

Havreplättar med banan

Jag gillar plätt-mat eftersom det är ganska enkelt och ändå mättande. Det senaste testet är bananplättar
Havreplättar

Havreplättar

Vispa ihop äggen och mjölken först. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Ett tipsär att vispa med en mixer eller i en matberedare med knivarna så att havregrynen går sönder, då håller plättarna/pannkakan ihop bättre vid gräddningen

Havreplättar - modifierat recept

Se tidigare inlägg. Jag har nu gjort dessa många ggr och förändrat receptet lite. kör 4 dl rena havregryn i en matberedare/mixerha i 3 bananerha i 3 äggha i 1 tsk bakpulverblanda samman allt till en smetstek i lite smör, blir fluffiga som amerikanska pannkakorservera med lönnsirap och bär/frukt, jättegott med hallon och blåbärOriginalreceptet innehöll både olja och honung, men det har jag skippat och istället steker i lite smör, samt sött blir det ändå med lönnsirap
Havreplättar

Havreplättar

Vispa ihop smeten och låt den stå i minst 10 minuter. Rör om före varje lagg. Hetta upp plättlaggen och grädda plättar av smeten
Havreplättar

Havreplättar

Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel. Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna
Havreplättar med frukt och bär

Havreplättar med frukt och bär

Det här berget av havreplättar blev vår lunch idag. Med (extra) banan, syrlig kiwi och en blåbärssylt med en touch av vanilj