Serverade den på havregrynsgrötmed lite kokos på toppen, riktigt smarrigt. Därför gjorde jag häromdagen en lingon- och blåbärssylt där blåbären bidrog med sötma och jag tillsatte endast lite socker för att balansera
Något som jag börjat äta mycket det sista året är havregrynsgröt, dock inte fiberhavregryn då ger min mage upp direkt men vanliga går hur bra som helst och något som jag verkligen gillar på min gröt är jordnötssmör (EKO) och jag brukar även toppa med en god sylt
I boken finns klassiska recept såsom Havregrynsgrötmed äppelkompott och skummad mjölk. I min värld finns det havregrynsgröt och mannagrynsgröt, men efter att ha bläddrat igenom den här nya kokboken så får jag nog tänka om
Han älskar däremot havregrynsgröt, skulle nog kunna äta det varje dag. Servera med lite sylt. När vi andra äter pannkakor får han rester från frysen och är jättenöjd med det
Och den känns betydligt roligare än havregrynsgröten som jag äter på vardagarna. Toppa med mättande och goda saker, exempelvis hemgjord sylt, nötter, kokoschips, valfri mjölk eller vätska och kanel
över din havregrynsgröt, i en annan typ av frukostskål, på kex, fröknäcke eller på din smörgås. Jordnötssmör, Nutella, sylt och marmelad - släng er i väggen för kikärtssmör är här för att stanna
Det ska bli som en riktigt tjock havregrynsgröt (faktiskt ser det ungefär så ut också…). En annan familj kom med sallad och tillbehör och min familj fick nöjet att ta med efterrätt
Och imorse fick den agera topping på min bakade havregrynsgröt (äntligen har jag nya glutenfria havregryn i skafferiet - importerade från Stockholm, då jag ännu inte hittat några i Milano)