Halloumi stroganoff med ris
Maria
Maria

Halloumi stroganoff med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 150 g halloumi
  • 1,5 tsk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 morötter
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt, peppar
  • sallad (till servering)

Beskrivning

    1. Koka ris.

    2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.

    3. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.

    4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.