Hallongrottspaj med krämig vaniljyoghurt
catrineyngbro
catrineyngbro

Hallongrottspaj med krämig vaniljyoghurt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • TILLAGNINGSTID: 30 MINUTER
  • Drömmig hallonpaj som kombinerar det bästa av en av våra mest älskade, klassiska småkakor med en kolasmörig sensommarpaj. Enkel att göra och garanterad succé!
  •  
  • Kock
  • Susanne Jonsson
  •  
  • Program
  • Timjan, tupp och tårta
  • INGREDIENSER
  • 6 –8 PORTIONER
  • Paj
  • 225 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 g hallon
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk ljus sirap
  • florsocker, att pudra ovanpå
  • Krämig vaniljyoghurt
  • 4 dl krämig turkisk yoghurt
  • 2-3 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    SÅ LAGAR DU

    1. Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.
    2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda deg över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.

    3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft. Grädda tills pajen fått gyllene färg, det tar ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över.

    4. Smaka av yoghurt med vaniljsocker. Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.