Drömmig hallonpaj som kombinerar det bästa av en av våra mest älskade, klassiska småkakor med en kolasmörig sensommarpaj. Enkel att göra och garanterad succé!
Kock
Susanne Jonsson
Program
Timjan, tupp och tårta
INGREDIENSER
6 –8
PORTIONER
Paj
225 g
smör
1,5 dl
strösocker
1,5 tsk
vaniljsocker
1 tsk
bakpulver
5 dl
vetemjöl
Fyllning
500 g
hallon
3 msk
potatismjöl
3 msk
ljus sirap
florsocker, att pudra ovanpå
Krämig vaniljyoghurt
4 dl
krämig turkisk yoghurt
2-3 tsk
vaniljsocker
Beskrivning
SÅ LAGAR DU
1. Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.
2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda deg över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.
3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft. Grädda tills pajen fått gyllene färg, det tar ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över.
Servera pajen ljummen medvaniljyoghurt. Kavla ut pajdegen och klä pajformen med den. Vaniljyoghurt. Nagga pajskalet och fyll det gärna med gula ärtor för att förhindra bubblor vid gräddning
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Späd på med lite vatten om det blir för tjockt. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.