Drygt en månad har gått sedan det senaste inlägget och jag undrar vart tiden tar vägen egentligen. Jag har ägnat början av månaden åt att ligga hemma tokförkyld en vecka, jobba resterande vardagar, recensera kok- och träningsböcker på kvällarna, fira födelsedag och gå på två underbart vackra, stämningsfulla och tår- och skrattframkallande bröllop
Det går ju bara inte att tröttna på våra svenska äpplen (eller vad säger ni). I veckan är det dessutom bra pris på dem i butiker nära mig så nu bunkrar jag
Hallojsan. Har du provat att göra egen curd. Det är en härlig, len och smakrik kräm som kan användas till bakverk, tårtfyllningar, på helgmackan osv, Det är inte speciellt svårt att göra, du borde verkligen prova
Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
Idag bjuder jag på en galet god fläskskavs-panna med riktiga höstsmaker. Gomorron. En gräddig sås med mörk oxfond, soya och timjan känns helt rätt nu när hösten börjar närmar sig
Kakan är full av höstsmaker så den passar mycket bra på kakfatet just nu. Kanel är en av de kryddor som jag älskar att använda i bakverk, allt från kanelbullar till äppelkaka