Strössla över chiliflakes, någon nypa salt, ett drag med svartpepparkvarnen och häll på olivoljan. Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
1 msk olivolja. Stek quornstrimlor i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna. Krydda med paprikapulver. Tillsätt lök och sötpotatis och fortsätt stek i cirka 3 minuter
Toppa en svamprisotto eller polenta med den, servera till en bit vilt eller gör som jag koka pasta (glutenfri hemma hos oss) och servera med svampen, kålen, en extra skvätt olivolja och riven parmesan
Jag stekte i olivolja ett par minuter och tillsatte vatten + buljong så det täckte grönsakerna. Nu är det höst och kallt och mörk, ja då behöver man en varm soppa för att muntra upp sig
olivolja. Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Låt dessa svettas i olivolja i en emaljerad gjutjärnsgryta på låg värme. Denna höstens första gryta är lagad på märgpipa, smaksatt med stjälkselleri, gul lök, vitlök, sardeller (jo, men visst), fylligt och fruktigt rödvin, ett knippe örter samt torkade trattisar
Hetta upp en kastrull och häll i olivoljan och fräs löken. Hösten är här och rotsakerna likaså. Den är perfekt ihop med de söta rotsakerna och får slätbladig persilja som danspartner i denna höstiga rotsaksbal
Sammantaget kan även hösten vara underbar om man bara får möjligheten att stanna upp och njuta. Hösten för mig är lugn (men blir inte alltid), ordning, återhämtning, tända ljus och äpplen
Hetta upp olivolja i en gjutjärnsstekpanna tillsammans med hackad vitlök och smulad chili. Kanske tycker någon att det är att ta i att säga att hösten är här, men när vi åt middag den här regniga kvällen kändes det faktiskt så
Olivolja. Smakerna går åt det höstiga hållet med jordärtskockor, skogschampinjoner och blomkål. Häll olivolja i varm stekpanna och stek sedan blomkål, jordärtskockor och skogschampinjoner på hög värme tillsammans med två krossade vitlöksklyftor
olivolja. Fräs löken, kantarellerna och riset i lite olivolja späd med het buljong lite i taget och låt riset suga upp buljongen innan det späds ytterligare
Ta fram en gjutjärnsgryta häll i olivolja. Hösten är detsamma som grytornas och soppornas högtid. Det är inte mycket som går upp mot en mustig gryta eller soppa efter en utedag i höstvädret