Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Recept1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter4 vitlöksklyftor1 gul paprika 1 gul lök2 schalottenlökar 3 lagerbladFärska, hackade örter (jag tog timjan, persilja, oregano idag) Salt, peppar 2 dl vatten 1 msk kalvfond Jag grovhackade lök och grönsaker, gav köttet lite stekyta, saltade och pepprade rejält runt om. 1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter
Just denna gång fick jag tag på högrev med ben. schalottenlök, champinjoner och rödvin. Jag gillar det och tycker det är roligare att laga grytor på det än på benfritt högrev, men vad gäller smaken, så är det förmodligen egalt vilken variant man råkar få tag på
Skala schalottenlöken. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. 200 g schalottenlökar. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort
Dagens söndagsmiddag blev en värmande högrevsgryta. Insåg att jag inte har recept på högrevsgryta på bloggen sen innan så det var på tiden, för det här är verkligen en favorit
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. 500 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 4 schalottenlökar