Recept1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter4 vitlöksklyftor1 gul paprika 1 gul lök2 schalottenlökar 3 lagerbladFärska, hackade örter (jag tog timjan, persilja, oregano idag) Salt, peppar 2 dl vatten 1 msk kalvfond Jag grovhackade lök och grönsaker, gav köttet lite stekyta, saltade och pepprade rejält runt om. 1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter
Här är recept på Vintergryta på kalvkött med chili, oregano och spiskummin. ca 1 kg högrev (jag hade högrev av kalvkött, kravmärkt, närproducerad från gräsbetade djur). 1 msk oregano. ) ca 1 kg högrev
När Felicia har såna kvällar är det gott att äta en av favoriterna till middag och här blev det köttfärssås på högrevsfärs och spagetti och det går alltid hem
Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min
1 g torkad oregano. Skala pepparrot, lök, ingefära, morötter, rotselleri och vitlök och hacka grovt (eller pulsa i mixer) tillsammans med den blötlagda chilin
Precis innan servering strör du över och rör ned lite oregano i chilin. Skär högreven i sockerbitsstora bitar och bryn i het panna med lite olja och smör
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan