Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Olivolja. Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare
Olivolja. Lägg högrev, en hel vitlök i två delar (skalet kvar) och kryddor i en gryta. högrev. Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar
Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grilla högrev. Till högreven serverades det en ruccolapotatissallad med kapris, en kantarellsås, majskolvar och champinjoner
Olivolja. Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
olivolja. Grillad högrev med gremolata och halloumisallad var en riktig höjdare. Skär persiljan och blanda med rivet citronskal, hackad vitlök och olivolja
Värm upp olivoljan i en traktörpanna. 700 g högrev utan ben. 0,5 dl olivolja. 700 g högrev utan ben ca 700 g passerade tomater 0,5 dl olivolja 1 gul lök, hackad 1 vitlök, finhackad 0,5 dl basilikablad, strimlade 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 krm socker 400 g pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle) parmesanost (av god kvalitet), färskriven persilja, finhackad, för att strö över portionerna
Ca 1 kg högrev i bit. 1¼ dl olivolja. Dag 1. Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan)