Lingon eller tranbär är gott till. 1,2 kg högrev - mitt kom från Lövsta Kött250 g rimmat fläsk2 medelstora, gula lökar4 vitlöksklyftor1 burk krossade tomater + ½ burk vatten25 g soltorkade tomater - obs torra, inte inlagda i olja2 stora röda paprikor1 liten, mild chilifrukt1 dl tomatpuré3/4 dl mörk oxfond2 kanelstänger1 - 2 lagerblad1 msk rå kakao - eller åtminstone riktigt mörk och fyllig dito(en skvätt portvin)smör/olja/ghi till stekning - jag använde en blandning av rapsolja och ghiPutsa och skär köttet i stora tärningar, ta bort svålen på fläsket och skär även det i bitar. 1,2 kg högrev
Jag har aldrig tidigare använt färska lingon i en gryta tillsammans med rött vin och högrev förut men jag måste säga att jag blev glatt överraskad av resultatet
Smaksätt med lingonsylt. Servera med kokt potatis och t ex rårörda lingon och kokta grönsaker. 500 g benfrit nötkött av bog eller högrev. 1/2 dl lingonsylt
Till fördrink serverade vi en whiskeysour och till varmrätt en mustig höstgryta med svamp och syrliga lingon och till slut en créme brulèe gjord på kokosmjölk
Några tillbehör som passar extra bra till kalops är inlagda rödbetor eller lite syrlig lingonsylt. Högrevskalops 4 port. 1 kg högrev. Lingonsylt gör du enkelt själv genom att byta ut hallonen mot 250 g frysta lingon i recepet på min hemmagjorda Hallonsylt. Långkok, Högrevskalops 4 port 1 kg högrev
Kroppkakor kan ätas med gräddmjölk och lingonsylt, eller med skirat smör och lingonsylt. Sen kan det också variera om den äts med lingonsylt eller messmör
Glace enligt recept från inlägget om grillad högrev (se här). Denna gång blandade jag rårörda lingon och finhackad inlagd rödlök (recept i detta inlägg en bit ned)