På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Äter man högreven med timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek
Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör. Ingredienser till 4 portioner. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. 1/4 rotselleri. Låt alltsammans koka upp och sätt in i ugnen ca 8 timmar eller över natten. Ingredienser till 4 portioner. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. 2 morötter 1/4 rotselleri 10 steklökar 2 vitlöksklyftor 2 kvistar rosmarin
Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader. Det tar 4-5timmar. 1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4timmar, lägg i choklad efter halva tiden. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Två timmar fick grytan stå och puttra. För ett tag sedan testade jag för första gången grillad högrev. Det kändes lite ovant att äta högrev i den formen, men det blev riktigt gott