Gulmarinerad apelsintofu
mikkirosenlind
mikkirosenlind

Gulmarinerad apelsintofu

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 5 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 apelsin, strimlat apelsinskal (bara det yttersta)
  • 3 msk agavesirap
  • 2 msk ljus sojasås
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk mald koriander
  • 1½ tsk salt
  • rapsolja att steka i
  • ris till servering

Beskrivning

    Skär tofun i mindre kuber. Torka av med hushållspapper eller med en handduk. Lägg tofun i en skål och strö över majsstärkelsen. Blanda runt så att allt täcks.

    Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek/fritera sedan tofukuberna tills de blir vackert gyllenbruna. Kör verkligen i en het stekpanna, tofun bränns inte så lätt.

    Blanda apelsinsaft, apelsinstrimlor, agavesirap, sojasås, ingefära, vitlök, koriander och salt i en skål. När tofun är vackert stekt sänker du värmen och häller på apelsinsåsen. Låt bubbla på i några minuter tills såsen blir lätt sirapsliknande. Nu är det bara att servera apelsintofun med ris! Enkelt, eller hur?

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.