1 apelsin,
strimlat apelsinskal (bara det yttersta)
3 msk
agavesirap
2 msk
ljus sojasås
2 tsk
riven färsk ingefära
2 vitlöksklyfta,
finhackad
1 tsk
mald koriander
1½ tsk
salt
rapsolja att steka i
ris till servering
Beskrivning
Skär tofun i mindre kuber. Torka av med hushållspapper eller med en handduk. Lägg tofun i en skål och strö över majsstärkelsen. Blanda runt så att allt täcks.
Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek/fritera sedan tofukuberna tills de blir vackert gyllenbruna. Kör verkligen i en het stekpanna, tofun bränns inte så lätt.
Blanda apelsinsaft, apelsinstrimlor, agavesirap, sojasås, ingefära, vitlök, koriander och salt i en skål. När tofun är vackert stekt sänker du värmen och häller på apelsinsåsen. Låt bubbla på i några minuter tills såsen blir lätt sirapsliknande. Nu är det bara att servera apelsintofun med ris! Enkelt, eller hur?
2 port. Sätt ugnen på 200° (175° varmluft). Blanda 2 skalade och finrivna vitlöksklyftor med 1 msk färsk, finriven ingefära, 2 msk tamarisoja, 1 msk äppelcidervinäger, 1-1½ msk agavesirap, apelsinskal från 1 ekologisk apelsin och 1 dl färskpressad apelsinjuice i en bunke, och rör om tills sirapen har löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.