Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Gulashsoppa 6 port Du behöver. ca 500 g nötkött, jag valde fransyska 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 liter vatten 2 köttbuljongtärningar 4 dl mjölk 4 msk tomatpurè 1 msk paprikapulver 2 paprikor 4 stora potatisar (el 6 små) 2 tsk oregano 1 krm cayennepeppar salt och peppar Gör såhär. 1 msk paprikapulver
Låt köttfärsen och en hackad paprika koka med de sista minuterna. Det var bara Frida och jag hemma till middag och det blev en gulashsoppa med youghurt och en fetatortilla (quesadilla utan lock kan man säga)som jag vet att hon gillar (förlåt jag vet, du är ingen liten loppa) Jag hatar att kasta saker som går att äta så på brödet bredde jag på det som var kvar av tacosalsan och rev fetaost på och gräddade i het ugn lite snabbt
Smaksätt med paprikapulver, spiskummin samt salt och peppar. Tillsätt paprika i mindre bitar och koka cirka 10 minuter till. 1 gul paprika. 2 msk paprikapulver
) Gulashsoppa till många 7 hg grytbitar av älg 6 hg potatis 3 morötter 3 paprikor 2 lökar 1 supersolovitlök 1 röd chili 500g passerade tomater 1/2 dl tomatpure 4 buljongtärningar vatten 1,5 msk hel spiskummin korianderfrön hot paprika 2 msk honung 1-2 msk balsamvinäger salt, peppar 2 msk olja Skär köttet i x-tra små bitar och bryn det i oljan med hälften av spiskumminen, paprikakrydda, salt och peppar. Lägg i paprikan i småbitar och låt de koka med de sista 20-30 minuterna