Grytbitar svartvinbärssaft recept

Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. ca 1 dl svartvinbärssaft. 1 kg grytbitar av älg eller nöt
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. 500 g grytbitar av nöt. 500 g grytbitar av nöt
Porterstek

Porterstek

Högrev är nog egentligen bättre till grytbitar men tycker nästan det blev godare så eftersom den blev mörare
Smördegsöverbakad portergryta

Smördegsöverbakad portergryta

Häll grytbitarna och såsen i en gryta eller ugnsform. 1 outspädd svartvinbärssaft. 1 outspädd svartvinbärssaft
Portergryta

Portergryta

Bryn grytbitarna runt om i en gryta, salta och peppra. 850 g grytbitar av älg eller nötkött. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Related 850 g grytbitar av älg eller nötkött. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Köttgryta i Crock pot

Köttgryta i Crock pot

Köttgryta i Crock pot500 gr grytbitar av älg2 msk viltfond 2 dl rödvin1 dl svartvinbärssaft2,5 dl vatten1 tsk timjan100 g rökt lammkorv, ölkorv eller baconminimorötter2 dl gräddesalt, pepparBryn köttet, krydda med salt och peppar. Ida Edman, 4 år 500 gr grytbitar av älg. 1 dl svartvinbärssaft
Vilken succe

Vilken succe

När det puttrat klart så silar du bort skyn från grytbitarna. Plocka bort enbären om du kan hitta igen dom bland grytbitarna
Portergryta

Portergryta

Portergryta2 dl porteröl0,75 dl koncentrerad svartvinbärssaft1 msk soja 1 st buljongtärningar kött1 st vitlöksklyftor1 gul lök 1-2 morötter1 tsk timjan5 hg kött i grytbitar 5 st enbär, hela5 st svartpepparkorn, hela2 dl grädde 1-2 msk vetemjöl eller annan redningHäll i porter, svartvinbärssaften, soja, buljongtärningarna, kryddorna, ituskurna vitlöksklyftor, och löken i stora bitar. 0,75 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Älgragu

Älgragu

Vill du inte använda älgkött, så går det säkert bra att byta ut det mot grytbitar av nötkött. Värm det hela och smaka eventuellt av med några msk outspädd svartvinbärssaft
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Bryn grytbitarna i olivoljan. ½ dl svartvinbärssaft. Tillsätt fonden, svartvinbärssaften och vatten så att det täcker köttet

Smalmat Kristinas mustiga älggryta

Skär i grytbitar istället. ½ dl svartvinbärssaft. Koka potatis, morötter och broccoli. Skär av steken när den fortfarande är fryst

Lördagsgryta

1 kg grytbitar av nöt. 2 msk konc svartvinbärssaft. Lägg köttbitar i en skål med rödvin, saft, soya och vitlök

Portergryta

1 kg fina grytbitar av älg eller nötkött. 3/4 dl outspädd svartvinbärssaft. Skär skalad lök och morötter i klyftor och bitar

Svenska grytan

Grytbitarna skärs i sockerbits stora tärningar. 400 g grytbitar. 2 msk svartvinbärssaft (koncentrerad). Koka upp vattnet och kryddorna

Höstgryta

Skär löken i klyftor och rotsakerna i bitar och tillsätt dessa ihop med svartvinbärssaft. 500 g grytbitar t. 2 dl outspädd svartvinbärssaft

Älggryta

Stek grytbitarna. 2 dl svartvinbärssaft. Lägg över i en gryta. Häll i alla ingredienser. Låt koka tills köttet är mört 1 ½ timme cirka

Porterstek

Lägg nu i steken eller om du hellre vill ha en gryta, grytbitarna i lagom storlek. Häll porter, svartvinbärssaft, soja och buljongtärningarna i en gryta

Höstgryta

500 g grytbitar, av högrev. 0,5 dl outspädd svartvinbärssaft. Bryn köttet i en stekgryta. Strö över mjölet, rör om och häll på buljongen