Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. ca 1 dl svartvinbärssaft. 1 kg grytbitar av älg eller nöt
Bryn grytbitarna runt om i en gryta, salta och peppra. 850 g grytbitar av älg eller nötkött. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Related 850 g grytbitar av älg eller nötkött. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
Köttgryta i Crock pot500 gr grytbitar av älg2 msk viltfond 2 dl rödvin1 dl svartvinbärssaft2,5 dl vatten1 tsk timjan100 g rökt lammkorv, ölkorv eller baconminimorötter2 dl gräddesalt, pepparBryn köttet, krydda med salt och peppar. Ida Edman, 4 år 500 gr grytbitar av älg. 1 dl svartvinbärssaft
Portergryta2 dl porteröl0,75 dl koncentrerad svartvinbärssaft1 msk soja 1 st buljongtärningar kött1 st vitlöksklyftor1 gul lök 1-2 morötter1 tsk timjan5 hg kött i grytbitar 5 st enbär, hela5 st svartpepparkorn, hela2 dl grädde 1-2 msk vetemjöl eller annan redningHäll i porter, svartvinbärssaften, soja, buljongtärningarna, kryddorna, ituskurna vitlöksklyftor, och löken i stora bitar. 0,75 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Vill du inte använda älgkött, så går det säkert bra att byta ut det mot grytbitar av nötkött. Värm det hela och smaka eventuellt av med några msk outspädd svartvinbärssaft
Lägg nu i steken eller om du hellre vill ha en gryta, grytbitarna i lagom storlek. Häll porter, svartvinbärssaft, soja och buljongtärningarna i en gryta