Livade utan tvekan upp leftovers i form av köttfärssås och tillsammans med nykokt ristorn och en tomatsallad med miniplommontomater, fint skuren rödlök, gröna oliver, olivolja, färska kryddor, italiensk salladskrydda samt salt och peppar blev det en riktigt god middag
Pasta med fänkål, oliver och kapris. Plockmat och tillbehör, Vegetariskt äpplen, coleslaw, fänkål, grilltillbehör, recept, sommar, vegetariskt ca 1/6 del majonnäs med 2/3 delgräddfil + ca 1/6 del av något fetare mejeriprodukt tex creme fraîche/smetana (alltså blygsamt med majo)
Vad är mera uppskattat än lite goda grilltillbehör, olivoljor och kryddor. Det är en riktigt klassisk grön Tapenade med en perfekt balans mellan sardeller och oliver, en härlig tomatcreme med mozarella, en spännande Sardincreme med espelette den franska chilin från Gascogne och så en Aubergine caviar
5 dl svarta oliver. Mangosalsa. Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål
Eller som dippsås/grilltillbehör. Servera tzatzikin som förrätt med ett gott bröd och oliver. En god kall sås med gurka, yoghurt, vitlök som självklart för tankarna till Grekland